Η εποχή του ανέμελου ΤΕΛΕΙΩΣΕ…






Η εποχή του ανέμελου ΤΕΛΕΙΩΣΕ… η εποχή του αυτομαστιγώματος ΞΕΚΙΝΗΣΕ








Υπήρξε εποχή που τα παιδιά έπαιζαν πραγματικά και επικοινωνούσαν πραγματικά.
Η συνάντηση ήταν μετά το σχολείο στην αλάνα της γειτονιάς ή στο πάρκο της γειτονιάς.
Αντικείμενα που κουβαλούσαν μαζί τους …..κανένα…..εκτός ίσως από μια μπάλα….επιπλέον κουβαλούσαν όρεξη για παιχνίδι ,για επικοινωνία για οποιαδήποτε βλακεία και αν σκεφτότανε….
Λίγο αργότερα στο παιχνίδι έμπαιναν και τα ποδοσφαιράκια και τα μπιλιάρδα και τα φλιπεράκια….

Αλήθεια θυμάστε εκείνα τα ηλεκτρικά φλιπεράκια  που έκαναν και θόρυβο ….και καμιά φορά που τα μετακινούσαμε για να μην χάσουμε την μπίλια μας έριχναν άκυρο και έσβηναν?
και κουβέντες ….και αναλύσεις και ξανά κουβέντες και κόντρα αναλύσεις για όλα …για ότι ακούγαμε ..για ότι φανταζόμασταν για ότι μας ερέθιζε την φαντασία…..
και πραγματικά είχαμε πολύ φαντασία τότε …..και καθόλου ιντερνέτ….καθόλου κινητά …καθόλου ταμπλετς….η τηλεόραση στην αρχή ασπρόμαυρη και αργότερα με χρώματα …..τηλεκοντρόλ  αυτοσχέδια ματσούκια ή ο μικρότερος της παρέας …..και ραδιόφωνο ….
Κολλημένοι στα ραδιόφωνα ……από τότε.




Ο μουσικός παραγωγός στον πειρατικό fm ήταν Φίρμα…. γιατί χάριζε απλόχερα μέσω των ερτζιανών ….αγάπη…καψούρα και πολλές αφιερώσεις …..
Αλλά από την άλλη ήταν και ο Γιάννης Πετρίδης ….Ένας και μοναδικός με απίστευτα ωραίες μουσικές ….άντε να ερχόταν και η Παρασκευή να δούμε ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ …..

Και κινηματογράφος…. με ΡΟΚΥ και ΡΑΜΠΟ αλλά και με ΝΟΝΟ…και James Bond 007

Εκεί στον  πράκτορα  007 βλέπαμε τα κινητά και λέγαμε αυτό δεν μπορεί να γίνει…μάλλον κινηματογραφική υπερβολή….αλώστε όλο το έργο ήταν μια υπερβολή….
Μετά  σκεφτόμασταν …και να υπάρχει σιγά μην φτάσει ποτέ στην Ελλάδα ….
Και όμως έφτασε και όχι μόνο έφτασε…αλλά έγινε και smartphone….με χρώματα ολοζώντανα με κάμερες με βίντεο με …..με … Αλλά άψυχο….ή πιο σωστά κλεφτόψυχο……σου κλέβει λίγο λίγο την ψυχή ….σου κλέβει το χρόνο σου κλέβει την ιδιοτηκοτητα σου κλέβει έξυπνα τα χρήματα σε εθίζει






 …και ΕΣΥ αφήνεσαι….και αφήνεσαι και ξεχνάς σιγά σιγά να μιλάς ξεχνάς να επικοινωνείς…. πραγματικά ξεχνάς να αγγίζεις τους ανθρώπους που αγαπάς ξεχνάς να μυρίζεις ,ξεχνάς να γεύεσαι…ξεχνάς να είσαι ΕΣΥ και γένεσαι τα like που σου κάνουν….. και πολλές φορές γελοιοποιησαι για ένα like παραπάνω και ενώ το ξέρεις το κάνεις ….και αυτοθαυμάζεσαι και σκηνοθετείς και ωραίες selfie και ζεις την μίζερη εικονικότητα…..που σε οδηγεί στην απόλυτη μοναξιά που τόσο πολύ φοβάσαι….
Γίναμε κινητοεξαρτημενοι …και ξεχάσαμε να σκεφτόμαστε ,να διαβάζουμε μόνο βλέπουμε και βλεπόμαστε στην μικρή οθόνη του smartοτηλεφωνου …..

G.MON


Share on Google Plus

About apenantis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου