Ο Πατέρας ο Γιος και το ταξί





«έχεις τα κλειδιά του αυτοκίνητου ,ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι και δικό σου ….αλλά να το δουλεύεις σα να είναι δικο σου…»




….Η ζωή ήταν σκληρή, η χώρα έβγαινε από την κρίση του πολέμου και όλα ήταν πολύ δύσκολα …Δουλειές πολλές δεν υπήρχαν και αν εύρισκες έπρεπε να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου για να την κρατήσεις.

 Πολλές ώρες εργασίας χωρίς την ανάλογη ανταμοιβή. Αυτή ήταν η πραγματικότητα εκείνη την εποχή και το ΠΑΣΟΚ θα αργούσε πολύ να έρθει στην εξουσία ….
Παρά τις δυσκολίες οι άνθρωποι εκείνης της εποχής ήταν παραδόξως αισιόδοξοι και  σιγά σιγά εύρισκαν τον βηματισμό τους στα νέα δεδομένα.
Τότε ήταν που μεγάλωνε και ο γιος και ήταν καιρός να βρει μια δουλειά όπου μπορούσε , παρόλο που τον γοητεύανε τα ταξί και εκεί ήθελε να δουλέψει ως οδηγός…
Στην  γειτονιά ζούσε και ο κυρ Τάκης που είχε 5 ταξί και όσο τα έβλεπε τόσο πιο πολύ επιθυμούσε να δουλέψει σε κάποιο από αυτά.
Στην αρχή βοηθούσε τον κυρ. Πελοπίδα που είχε ένα μανάβικο δίπλα στην πιάτσα ταξί, οπότε τον χρειαζόταν .
Ο γιος ήταν ένα πολύ χαρούμενο παιδί που σκόρπιζε παντού χαμόγελα γιατί από την φύση του ήταν καλό παιδί.





Ο κυρ. Τάκης έμαθε ότι τον γοητεύανε πολύ τα ταξί ,τον έβλεπε που ήταν και πρόσχαρος και μόλις ένας οδηγός έφυγε ,ένα πρωί που βοηθούσε στο μανάβικο  του πρότεινε δουλειά.
Από την εμπειρία του ως ιδιοκτήτης έκοβε πολύ το μάτι του και το ένστικτο του λέγε ότι θα γίνει ένας καλός υπάλληλος στην εταιρεία του .
Το όνειρο του θα γινόταν πραγματικότητα.
Εκείνο το μεσημέρι επιστέφοντας στο σπίτι όλο χαρά λέει στον πατέρα του, που ήταν φίλος με τον κυρ.Τάκη.
-Πατέρα βρήκα επιτέλους την δουλειά που ονειρευόμουν ...θα γίνω οδηγός ταξί σε ένα από ταξί του κυρ.Τάκη ,μάλλον στο Opel.
Μου είπε ότι κάνω για την δουλειά ,γιατί είμαι καλό παιδί, με παρατηρούσε στο κυρ. Πελοπίδα πως δούλευα με όρεξη και με θέλει.
 Bέβαια μου είπε ότι θα είναι δύσκολα γιατί θα είναι πολλές οι ώρες και η ευθύνη μεγάλη γιατί θα πρέπει να φροντίζω και το ταξί να είναι πάντα στην εντέλεια .
Εσύ που τον ξέρεις και καλά τι λες? Να πάω?
Τα είπε όλα μονοκοπανιά χωρίς μια ανάσα, ήταν πολύ ενθουσιασμένος .
-Ναι γιε μου να πας και να εργαστείς με τιμιότητα και με σύνεση. Εγώ θα σου πω είναι τα εξής και να τα θυμάσαι :
H δουλειά του οδηγού είναι καλή, συναστρέφεσαι με πολύ κόσμο και μαθαίνεις πολλά πράγματα για την ζωή ,όλοι οι πελάτες είναι διαφορετικοί και μοναδικοί και αν στον καθένα πεις μια καλημέρα μέσα από την καρδιά σου ,από τον καθένα θα μαθαίνεις και κάτι.
Το κεφάλι σου δεν θα είναι εκτεθειμένο στις ορέξεις του καιρού και θα έχεις και τα πουρμπουάρ σου.
Αμα και εμείς χρειαστούμε να κάνουμε καμιά μεταφορά θα τα βολέψουμε καλυτέρα μιας και θα έχεις τα κλειδιά του αυτοκίνητου.
Και την Μαιρούλα αν ο κυρ.Τάκης στο επιτρέψει(που θα στο επιτρέψει) μπορείς να την πας και μια βόλτα μέχρι την Γλυφάδα ή και παραπέρα.
Μόνο ένα πράγμα μην ξεχάσεις ποτέ ,το ότι είχες τα κλειδιά του ταξί και το δουλεύεις δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τα ίδια έσοδα με τον κυρ.Τάκη και  το κυριότερο , να θυμάσαι ότι ταξί ΔΕΝ είναι δικό σου παρόλο που θα το δουλεύεις σαν είναι δικό σου.
Μακάρι να τα καταφέρεις κάποια στιγμή να αποκτήσεις και εσύ το δικό σου ολοκαίνουργιο ταξί κάποια στιγμή και να το δουλεύεις με τους δικού σου όρους .







Ο γιος άκουγε με πολύ προσοχή τα λόγια του πατέρα και κυρίως κράτησε  και είχε σαν οδηγό του  την φράση «έχεις τα κλειδιά του αυτοκίνητου ,ΔΕΝ σημαίνει ότι είναι και δικό σου ….αλλά να το δουλεύεις σα να είναι δικο σου…»
Ο χρόνος κυλούσε ,ο γιος μεγάλωνε και δούλευε σκληρά έχοντας πάντα αυτή την φράση στο μυαλό του.
Έκανε οικονομίες αλλά δεν ήταν και τσιγκούνης ,με το χαμόγελο στα χείλη είχε πολλές φορές και καλά πουρμπουάρ, βοηθούσε όλους τους πελάτες το ίδιο χωρίς να κάνει διακρίσεις  και από όλους κάθε μέρα κάτι μάθαινε , μερικές φορές πήγαινε και την Μαιρούλα για κανά μπάνιο στην Βούλα  και πιο σπάνια έφτανε και μέχρι το Σούνιο.
Όταν ήταν έτοιμος και είχε τα χρήματα αγόρασε το δικό του καινούργιο ταξί παντρεύτηκε και την γλυκιά του Ελενίτσα …..και τώρα πλέον ήταν σίγουρος ότι έχει και τα κλειδιά αλλά και το αυτοκίνητο…..

O apenantis



Share on Google Plus

About apenantis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου