Κρίσιμες αποφάσεις




.....κρίσιμες αποφάσεις  
στην ζωή μας κάθε φορά που αλλάζει κάτι, πρέπει να παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Όταν τελειώνουμε το Γυμνάσιο κλείνει ένας κύκλος σπουδών και πάμε σε κάτι νέο και πιο δύσκολο .Η Α’  λυκείου  θα πρέπει να είναι χρονιά έντονης αναζήτησης σε πολλά επίπεδα .
ένα πολύ σημαντικό είναι ,αν μέχρι τότε δεν υπάρχουν ισχυρά ΘΕΛΩ, η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει ο μαθητής για να φτάσει να σπουδάσει την επιστήμη που του ταιριάζει και μπορεί να ανταπεξέλθει

όλοι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, και για αυτό πρέπει να ΨΑΞΟΥΜΕ και να βρούμε τι μπορούμε και σε πιο βαθμό.
Μετά έρχεται η Β΄ λυκείου. Εκεί ανάλογα με την κατεύθυνση που επιλεγεί ο μαθητής θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή για τα πεδία που θα δηλώσει στην Γ΄ λυκείου.
για να πάρει ο μαθητής την σωστή απόφαση στην Β΄ λυκείου, για να την υλοποιήσει στην Γ΄ λυκείου πρέπει πρώτα να ρωτήσει και μετά να ΨΑΞΕΙ.
μόνο ο μαθητής που θα ψάξει θα βρει. Γνώμονας επιλογής πρέπει να είναι ο τελικός στόχος και όχι η ευκολία .
η Γ΄ λυκείου είναι και σημαντική χρονιά και παρά πολύ κρίσιμη. Ανάλογα με την δήλωση  του μαθήματος επιλογής ανοίγεις ή κλείνεις πόρτες .
η επιλογή θα πρέπει να είναι συνειδητή και να υποστηρίζεται από τον μαθητή διότι θα έχει στόχο.
αυτό είναι το πιο σημαντικό …..ο μαθητής θα πρέπει να έχει στόχο, θα πρέπει να ξέρει για τι αγωνίζεται και επιπλέον θα πρέπει στο μυαλό του, να έχει και την εικόνα του αποτελέσματος.

o apenantis




 
Share on Google Plus

About apenantis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου