Η λύση έρχεται μετά το πρόβλημα ...






η λύση έρχεται  πάντα  μετά  το πρόβλημα…..(ποτέ δεν συμβαίνει το αντίστροφο) 

είναι πολύ εύκολο να εντοπίζουμε όλοι μας ένα πρόβλημα. είναι πολύ εύκολο  να δημιουργούμε όλοι μας ένα πρόβλημα.
είναι επίσης εύκολο να λύσουμε ένα πρόβλημα όταν έχουμε όλες τις παραμέτρους(συνήθως δεν τις έχουμε ή τις περισσότερες φορές μας τις κρύβουν).
γίνεται πολύ δύσκολο όταν δεν θέλουμε να το λύσουμε ή όταν το αφήνουμε να «σέρνεται»….τις περισσότερες φορές από την μη αποφασιστικότητα της στιγμής ή τη βλακεία της στιγμής.
μετά προσπαθούμε να βρούμε μια χαζή δικαιολογία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ,η οποία ως χαζή που είναι καταρρέει από μόνη της χωρίς καθόλου να προσπαθήσει.

σε κάθε περίπτωση όμως ,για να μιλάμε για λύση πρέπει να είμαστε σίγουροι για το ποιο είναι το πρόβλημα στο οποίο ζητάμε (αν ζητάμε…) την λύση.
αν πάλι πολύ δυσκολευόμαστε με την υπάρχουσα λύση ας προσπαθήσουμε να βρούμε την βέλτιστη εναλλακτική λύση που ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες …..
αυτή η σκέψη είναι πολύ καλύτερη από το να αφήνουμε όλα τα πράγματα στην «μοίρα» ……διότι όλα δεν ταιριάζουν για όλα…….
δεν υπάρχει μαγική συνταγή που να λύνει όλα τα προβλήματα…..υπάρχει μόνο  η λογική και τα αποτελέσματα που απορρέουν από αυτή.
  
ο apenantis
Share on Google Plus

About apenantis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. καποιοι λενε: αν δε μπορεις να βρεις τη λυση..βρες αλλο προβλημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστή η σκέψη ....έτσι είσαι πάντα σε εγρήγορση για την δημιουργία του νέου προβλήματος ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή