Οι ταμπέλες και τα νούμερα ……





οι ταμπέλες και τα νούμερα ……

γεμίσαμε και από τα δυο. γυρνάς αριστερά ταμπέλα, γυρνάς δεξιά ταμπέλα κοιτάς μπροστά ταμπέλα κοιτάς πίσω ταμπέλα …….κοιτάς αριστερά νούμερο κοιτάς δεξιά νούμερο κοιτάς παντού σχεδόν παντού νούμερα.
τα νούμερα βάζουν και ταμπέλες και οι έχοντες ταμπέλα ζουν παράλληλα στον δικό τους  κόσμο.
από παλιά επικρατούσε πάντα η ίδια σκέψη…να του βάλουμε μια ταμπέλα για να ξέρουμε τι σόι είναι ……έτσι πολύ εύκολα κυρίως στις μικρές κοινωνίες η μάζα έδινε μια ταμπέλα σε όποιον ήταν λίγο διαφορετικός ,λίγο πιο μπροστά από την εποχή του ή είχε κάποιες  συγκεκριμένες  συνήθειες ή έκανε ένα συγκεκριμένο επάγγελμα …..με αυτό τον τρόπο από παλιά πρόεκυψαν και τα περισσότερα επώνυμα των νεοελλήνων.
οι μικρές κοινωνίες έχουν περιορισμένη αντίληψη και αυτό είναι που δεν τις αφήνει να γίνουν μεγάλες και να ξεχωρίσουν………
μικρές κοινωνίες στην μικρή πόλη μικρές κοινωνίες στην γειτονιά μικρές κοινωνίες στις μεγάλες πόλεις που μεγαλώνουν με ανασφάλειες και για αυτό παραμένουν πανομοιότυπες και θλιβερές …….
είναι καιρός πλέον (και λόγω καταστάσεων) να πετάξουμε τις άχρηστες ταμπέλες και από νούμερα να προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα και όλοι μαζί ενωμένοι να προχωρήσουμε βάζοντας γερά θεμέλια στη νέα κοινωνία που θέλουμε να ζήσουμε ,την οποία όλοι θέλουμε πιο απλή και πιο ανθρώπινη……


ο apenantis

Share on Google Plus

About apenantis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου