Σα να μην πέρασε μια μέρα





σα να μην πέρασε μια μέρα 

έχουμε περίπου δυο εβδομάδες   να τα πούμε .δυο εβδομάδες  που θεωρητικά έχουν αλλάξει τα πάντα  στην ροη της ιστορίας τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο.
τις προηγούμενες μέρες ,αν και οριακά ,ψηφιστήκαν όλα αυτά τα σκληρά μέτρα τα οποία θα κάνουν τους ήδη φτωχούς Έλληνες ακόμη πιο φτωχούς με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους οι όποιοι θα γίνουν ακόμη πλουσιότεροι. στην ιδιόμορφη δημοκρατία της Ελλάδος τα φώτα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας έχουν σχεδόν σβήσει. το σκοτάδι είναι ορατό παντού και το κρύο έρχεται με την σειρά του να εξαφανίσει κάθε ελπίδα αισιοδοξίας  .

ο χειμώνας έχει φτάσει στις καρδιές και στις ψυχές των περισσοτέρων συμπολιτών μας και η επικοινωνία γίνεται δύσκολα ….ο καθένας αντί να μιλήσει σιωπά διότι έτσι νομίζει ότι θα είναι αόρατος, άρα και δεν θα υποφέρει …..αλλά αυτό είναι μια πλάνη μια μεγάλη πλάνη……
άλλωστε τον τελευταίο καιρό ζούμε όλοι στον αστερισμό του ψεύδους , της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας .
πέρασε και η επέτειος που γιορτάζουμε λέει την επέτειο του πολυτεχνείου και θεωρητικά αυτή η μέρα αφυπνίζει συνειδήσεις και ενεργοποιεί θέλω ……θέλω μια καλύτερη ζωή, μια ζωή πιο ανθρώπινη ,μια ζωή που οι άνθρωποι θα είναι άνθρωποι και όχι κάτι σαν άνθρωποι……….
και όμως και αυτή η μέρα απλά πέρασε…..με το βλέμμα στραμμένο στο πουθενά και στο φοβάμαι……..
δεν ξέρω ποια μεγάλη δύναμη είναι αυτή που κοιμίζει τους περήφανους Έλληνες ……….ξέρω όμως ότι όσα κανόνια και να βαρέσουν, δύσκολα θα σηκωθούν από τον καναπέ………όσο σε ξεκουράζει αυτός ο καταραμένος καναπές τόσο σε αρρωσταίνει………..και αν συνδυαστεί και με το χαζοκούτι απέναντι, η καταστροφή κάθε εσωτερικής γαλήνης  είναι δεδομένη……
ίσως η λύση στο πρόβλημα που μας αναγκάζουν να βιώσουμε να είναι μόνο η συλλογική και μαζική ορθή σκέψη…….και η πραγματική επικοινωνία …………αντέχεις ? 
Share on Google Plus

About apenantis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου